Weer meenemen, ik wou dat het kon

‘Heb jij dat weer meegenomen?’

Uh. Nee. Want dat kan ik niet.

Weer meenemen, lieve vrienden, dat zit gewoon niet in het pakket van dingen die wij stervelingen kunnen. Het lukt gewoon niet. Wat wij blijkbaar wel kunnen, is die vraag stellen, of aanhoren, en oprecht denken dat wij ook maar de geringste invloed hebben op het weer. Dát kunnen we grappig genoeg heel goed.

Het klimaat, zeg maar de optelsom van duizenden weerberichten, daar hebben we wel invloed op. Helaas. En toegegeven, de Chinezen laten het wel eens regenen door een zak zilverjodide vanuit een vliegtuigje over wolken te strooien. Maar mooi – of slecht – weer meenemen, is mij nog nooit gelukt.

Soms wel jammer. Ik zou graag degene die mij een volgende keer bovenstaande vraag stelt een regenbuitje precies op zijn of haar bolletje willen laten vallen.

Of een regenboog, als ik in een goede bui ben.

 

2018-01-25T14:00:06+01:00
%d bloggers liken dit: