Honden van anderen

Ik hou van honden. Ze fascineren me. Ik kan er uren naar zitten kijken.
(Vrij naar Jerome K. Jerome).

Maar ik moet er niet aan denken zelf een hond te hebben. Elke dag uitlaten, natte hondenharen, eindeloos corrigeren, kilo’s brokken kopen en met een beetje pech kak in je huiskamer. Het is niet echt een droom van me.

Maar als ik twee honden zie in een park die een frisbee achterna rennen die hun baasje van een heuvel af gooit, of zo’n ontzettend aandoenlijke blindengeleidehond (hoe gemeen is dat, dat je die nooit mag aaien?!) dan smelt mijn hart altijd een beetje.

Misschien dat het dus ooit gaat kriebelen. Maar in de tussentijd, hulde voor hondenbezitters met leuke honden! Dank dat ik van de lusten kan genieten zonder de lasten.

2018-01-30T15:47:41+01:00
%d bloggers liken dit: