Wat ga je dan doen op Mars?

Er willen mensen naar Mars. Je weet wel. Een paar jaar in een raket en dan ben je er. Als je van zand en de kleur terracotta houdt, is het echt te gek. En het schijnt er ook nooit te regenen.

Serieus, wat gaan die mensen daar doen? Dat je het op aarde soms wat druk vindt, snap ik – al schijnen er in MongoliĆ« nog wel wat lapjes grond vrij te zijn. Maar hoe saai is het daar, joh! Jarenlang in het rode zand.

Het schijnt dat mensen zichzelf als pionier zien. En het een goed idee vinden dat de mensheid zich verspreidt. Ik ben daar helemaal voor. Mensen zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld pythons of amoeben, vaak gezellige organismes, dus hoe meer hoe beter. Maar ik zou zelf niet graag als eerste op Mars gaan wonen. Mij lijkt als eerste een nieuwe woonwijk in Almere betrekken al doodeng.

Ik ben benieuwd of het lukt. En ook of SBS er een show over gaat maken ‘Expedition Mars’. Zal vast een hit worden.

Wie zou jij eigenlijk naar Mars sturen?

2018-02-06T22:20:35+01:00
%d bloggers liken dit: