Rare dromen

Ik heb de mazzel dat ik heel bewust droom. Dat is best grappig. Ik kan mijn dromen een beetje sturen, althans dat idee heb ik. En ik ben niet snel bang voor een nachtmerrie, doordat ik besef dat het een droom is.

In dromen gebeuren vaak rare dingen. Ik vertel jullie niets nieuws. Het ene moment loop je door de jungle en daarna sta je ineens aan het bureau van je collega Sjors. Geen haan die er naar kraait. Maar omdat ik bewust ben dat ik droom, gebeurt er bij mij nog iets gekkers. Zo reed ik laatst, in mijn droom, met een zeer grote auto (type monstertruck) door een bergkloof. Dat ging supergoed. Door die grote wielen kon ik gewoon overal tegenaan botsen en reed heel soepel door de kloof. Op een gegeven moment kwamen we (ik was volgens mij met een vriend) bij een lift, die in de bergwand zat. We gingen de lift in. En iets daarna stapten we uit op de begane grond, en wel op de Marnixstraat in Utrecht. Ik weet vrij zeker dat er onder de Marnixstraat geen bergkloof zit. En dat besefte ik ook in de droom. Ik zei tegen mezelf: ‘Wacht eens even, dit kan helemaal niet.’ Maar… je raadt het al. De droom ging gewoon verder alsof er niets aan de hand was. En trok zich niets van mijn bezwaar. Na een tijdje liet ik die gedachte maar weer varen.

Dus leuk en aardig dat bewuste dromen. Maar mijn dromen worden er niet minder mal van.

2018-02-07T18:15:46+01:00
%d bloggers liken dit: